Chalet Zuid Frankrijk
Cap D'Agde
Grau D 'Agde

Een wandeling in Grau d’Agde

Dit traditionele vissersplaatsje ligt op een steenworp van de stad Agde aan de Middellandse Zee, op de linkeroever van de Hérault. De drukke havenactiviteiten van weleer zijn uiteraard te verklaren uit de geografische ligging van het dorp. Aan de monding van de Hérault bleek de delta de ideale plaats te zijn om de koopvaardijschepen veilig voor anker te laten gaan en de visserij te ontwikkelen.

Kies als toegangsroute naar Le Grau d’Agde de kleine weg die langs de rivier slingert. Een advies: om volop van de omgeving te genieten, moet u deze beslist in wandeltempo gaan verkennen. Of u te voet gaat of op de fiets, deze aangename tocht kunt u veilig afleggen door het fietspad te nemen. Tijdens het zomerseizoen is er een veerdienst waarmee u Le Grau d’Agde ook rechtstreeks vanaf La Tamarissière kunt bereiken en andersom.

Een karakteristiek en levendig plaatsje

De kleine vissershaven van Le Grau d’Agde heeft zich in de eerste helft van de 20e eeuw sterk ontwikkeld. Het dorp, dat zowel traditionele als moderne kenmerken heeft, heeft sindsdien zijn evenwicht gevonden. Het weet zijn authenticiteit te behouden en combineert zijn traditionele gebruiken en visactiviteiten met het ontvangen en vermaken van gasten. Zeil- en vissersfeesten als het Fête des pêcheurs, Fête de la mer het  Fête du pointu (een kleine zeilboot):  zeelieden weten ontegenzeggelijk hoe ze hun gasten moeten ontvangen! Stranden, winkels, diensten, de dagelijkse markt in de zomer, u kunt hier moeiteloos vinden wat u zoekt en zult zich zeker laten verleiden door de kleurrijke en gezellige sfeer.


Welkom
Het chalet
Het zwembad
De camping
Het strand
Leuke uitstapjes
Het weer
Vervoer
Wat is er nog vrij in 2020?
Prijzen
Contact